Gazdaság

Nem érinti a nyári menetrendet a Wizz Air döntése

Folytatják a repülőtéren megkezdett infrastruktúra fejlesztéseket

A debreceni repülőtér nyári menetrendjét nem érinti hátrányosan a Wizz Air légitársaság keddi bejelentése, miszerint a Debrecenben állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át október 27-én – közölte a légikikötőt üzemeltető Debrecen International Airport (DIA) Kft.

Nem érinti a nyári menetrendet a Wizz Air döntése
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Közleményükben azt írták, Debrecenből továbbra is elérhetőek lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A közlemény szerint a Covid-időszakot követően a debreceni repülőtér forgalma dinamikusan nő, az utasforgalom 2023-ban már ismételten átlépte a 300 ezret, 2024-ben pedig további tíz százalék körül bővül, köszönhetően a Debrecenben és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek.

Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsák és megfeleljenek az utazóközönség elvárásainak, a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatait, mint Tel-Aviv, Eindhoven megtartsa és további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben – jelezték.

A közleményben kiemelték, folytatják a repülőtéren megkezdett infrastruktúra fejlesztéseket is; a debreceni nemzetközi repülőtér céljai változatlanok: a régió legjelentősebb regionális repülőtere kíván lenni.

Kapcsolódó írásaink