Gazdaság

Utolsó pályázati lehetőség a családbarát munkahelyek kialakítására

Még több mint egy hétig lehet jelentkezni

Július 1-jéig lehet jelentkezni a családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatra – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Utolsó pályázati lehetőség a családbarát munkahelyek kialakítására
Július 1-jéig még lehet jelentkezni a családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatra (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/PhotoAlto/AltoPress/Frédéric Cirou

Azt írta, a százmillió forint keretösszegű kiírásra olyan munkáltatók – kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és egyházi szervek – jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért. A pályázók akár ötmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, és elnyerhetik a Családbarát Munkahely címet.

A közlemény szerint a családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázat 14 éve családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket. Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése és szünidei fizetett szabadság bevezetése.

Az államtitkár hangsúlyozta: a Családbarát Munkahely díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt. A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár csaknem másfél évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését az elismerés elnyerésére, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozta, és kizárólag a Családbarát Munkahely cím használatát kívánta elnyerni – jelezte.

Tavaly 50 nyertes pályázat kapott anyagi támogatást, és további 21 pályázó érdemelte ki a Családbarát Munkahely címet, ezzel több mint 600-ra emelkedett a pályázaton sikeresen szereplő munkáltatók száma – ismertette az államtitkár.

Kiemelte: a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések ösztönzése és anyagi támogatása.

Jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő (www.nktk.gov.hu) honlapján lehet 2024. július 1-jéig. Egy-egy pályázó legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet. A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól, így a 2024-ben nyertes pályázók a következő egy évben használhatják a kitüntetést – tudatta Hornung Ágnes.

Kapcsolódó írásaink