Gazdaság

Varga Mihály: Intenzív fejlődés szakaszába lép a gazdaság

A pénzügyminiszter úgy véli, a magyar gazdaság bebizonyította, hogy képes csúcstechnológiás termékeket előállítani

Az extenzív korszakot lezárva a magyar gazdaság egyre inkább átkerül az intenzív fejlődés szakaszába, amikor jelentősen nő a hozzáadott érték – mondta a pénzügyminiszter Kaposváron, ahol támogatásáról biztosította a városban tervezett okosipari beruházást.

Varga Mihály: Intenzív fejlődés szakaszába lép a gazdaság
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Szita Károly polgármester, Varga Mihály pénzügyminiszter és Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára (b-j) a leendő Okosipari Tudományos és Innovációs Park projektbemutató sajtótájékoztatóján Kaposváron 2024. május 17-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Varga Mihály a leendő Tudományos és Innovációs Park színhelyén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a magyar gazdaság bebizonyította, hogy képes csúcstechnológiás termékeket előállítani.

Az elmúlt tíz évben sikerült elérni azt a célt, hogy egymillióval több embernek legyen munkája a magyar gazdaságban a fejlődés extenzív szakasza megteremtette a lehetőségét annak, hogy egyre több kutatás, fejlesztés kerüljön Magyarországra – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink