Gazdaság

Financial Times: Szaúd-Arábia is csatlakozik a BRICS-bankhoz

A bank 2021-ben új tagként vette fel Bangladest, Egyiptomot, az Egyesült Arab Emírségeket és Uruguayt

Rijád tárgyalásokat folytat arról, hogy kilencedik tagként csatlakozzon az Új Fejlesztési Bankhoz (NDB), vagyis a BRICS-bankhoz – jelentette vasárnap a Financial Times a pénzintézet nyilatkozatára hivatkozva, számol be az Oroszhírek.hu. 

Financial Times: Szaúd-Arábia is csatlakozik a BRICS-bankhoz
Fotó: NorthFoto

„A Közel-Keleten nagy jelentőséget tulajdonítunk a Szaúd-Arábiai királyságnak, és jelenleg minősített párbeszédet folytatunk vele” – idézte a lap a közleményt.

Az ország felvétele a gazdasági lap szerint erősítené Rijád kapcsolatait a BRICS-országokkal.

A bankot a BRICS-országok hozták létre a 2014 júliusában Fortalezában tartott hatodik BRICS-csúcstalálkozón aláírt kormányközi megállapodás alapján. A bank célja infrastrukturális projektek és fenntartható fejlesztési projektek finanszírozása a BRICS-tagállamokban és a fejlődő országokban.

A bank 2021-ben új tagként vette fel Bangladest, Egyiptomot, az Egyesült Arab Emírségeket és Uruguayt. Uruguay kivételével az említett országok mindegyike hivatalosan is taggá vált a csatlakozási okirat letétbe helyezésével.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom