Gazdaság

Navracsics Tibor: Zala jó teljesítményt nyújtott a befektetések terén

Az országos tervezési folyamat célja, hogy a fővárostól távolabb eső területek gazdasága is erősödjön

Zala vármegye jól teljesített az elmúlt időszakban a befektetések terén, az ipari termelés kiegészíti a hagyományosan mezőgazdasági profilú térség gazdaságát – közölte a területfejlesztési miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) megyei szervezetének ötvenéves jubileumi ünnepségén Zalaegerszegen.

Navracsics Tibor: Zala jó teljesítményt nyújtott a befektetések terén
Navracsics Tibor: Zala jó teljesítményt nyújtott a befektetések terén
Fotó: Facebook/Navracsics Tibor

Zala területileg az ország legkisebb vármegyéi közé tartozik, ugyanakkor az elmúlt évek beruházásai jelentős ipari fejlődést eredményeztek itt - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Az országos tervezési folyamat célja, hogy - Budapest dominanciája mellett - a fővárostól távolabb eső területek gazdasága is erősödjön, e területek adjanak kiegészítő erőt az ország és a nemzetgazdaság fejlődéséhez - fogalmazott Navracsics Tibor.

Hozzátette, hogy Zala vármegye - mint Budapesttől viszonylag távolabb eső térség - önálló gazdasági alközpontként kitüntetett szerepet játszhat. Sokszínű és változatos tájegységeit tekintve sok szempontból alkalmas arra, hogy a turizmus terén is jobban teljesítsen. Mindehhez többek közt a Lenti városában működő gyógyturizmus, valamint a Balaton és a határvidék adta természeti és környezeti tényezők is jó alapot adnak - jelezte.

Navracsics Tibor azt mondta, nagyon sok lehetőség áll Zala vármegye előtt. A kormány az országos stratégiák meghatározásánál is számít ezekre az előnyökre és így próbálják meg a térség jövőjét megtervezni - tette hozzá.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében elmondta, az MKT megyei szervezete fél évszázada hiánypótló szerepet tölt be egyebek mellett a tehetséggondozásban, valamint a szakmai és a várossal közös programok szervezésében és lebonyolításában. A szervezet emellett szorosan kapcsolódik a városban működő pénzügyi, számviteli felsőoktatáshoz.

Kapcsolódó írásaink