Gazdaság

Székesfehérvár fejlesztésekre költi a villanyszámla csökkenéséből év végéig megtakarított 598 millió forintot

A héten bejelentett kormánydöntés értelmében csökkentett áron juthatnak áramhoz az önkormányzatok

Székesfehérvár úthálózat-fejlesztésre, valamint az uszoda teljeskörű felújításának és a strand bővítésének terveztetésére fordítja majd azt az 598 millió forintot, amit év végéig takarít meg a város azzal, hogy egy kormánydöntésnek köszönhetően csökkentett áron juthat áramhoz – jelentette be csütörtökön közösségi oldalán Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.

Székesfehérvár fejlesztésekre költi a villanyszámla csökkenéséből év végéig megtakarított 598 millió forintot
Cser-Palkovics András szerint ez minden önkormányzat számára igen nagy segítség, párthovatartozástól függetlenül
Fotó: MH Archívum/Hegedüs Róbert

A városvezető közölte, hogy a héten bejelentett kormánydöntés értelmében csökkentett áron juthatnak áramhoz az önkormányzatok, ami jelentős városüzemeltetési megtakarítást jelent, főleg a közvilágítás villanyszámlájából.

Úgy vélekedett, hogy „ez minden önkormányzat számára igen nagy segítség, párthovatartozástól függetlenül”.

A polgármester jelezte: a majdnem hatszázmillió forintot többek között útfelújításokra, járdaszakaszok és parkolók megújítására, valamint a városi uszoda teljeskörű felújításának és a strandbővítés kiviteli terveinek elkészítésére fordítják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom