Gazdaság

Az adonyi hulladékkezelő újabb lépés a körforgásos gazdaságra történő átállásban

Az új létesítményben 500 ezer ember szelektíven gyűjtött hulladékát fogják kezelni

Az adonyi hulladékkezelő újabb lépés Magyarországon a körforgásos gazdaságra történő átállásban – jelentette ki a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a Fejér megyei település határában újonnan épített létesítmény helyszíni bejárásán.

Az adonyi hulladékkezelő újabb lépés a körforgásos gazdaságra történő átállásban
Az adonyi hulladékkezelő bejárása
Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András

Raisz Anikó hangsúlyozta, hogy azért volt fontos az adonyi hulladékkezelő telep megépítése, mert a fő cél egy élhetőbb jövő és egy versenyképesebb ország, ami elképzelhetetlen körforgásos hulladékgazdálkodás nélkül.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy a 18,5 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat egyik fontos állomása Adony, ahol 4,5 milliárdból épült meg a válogatómű.

A városvezető közölte, hogy az adonyi hulladékkezelőben 500 ezer ember szelektíven gyűjtött hulladékát fogják kezelni, válogatni, vagyis ez egy regionális jelentőségű beruházás, amely a végéhez közeledik. Mint mondta, az engedélyeztetés folyamatban van, utána vehetik használatba.

Molnár Krisztián (Fidesz), a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelezte, hogy öt megye 143 települése érintett a hulladékkezelési projektben, amelyet megalapoz az adonyi fejlesztés 21. századi infrastruktúrája.

Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy a választókerülete élen jár egy nagy környezetvédelmi fejlesztés megvalósításában, ahol európai színvonalú létesítményben valósul majd meg a hulladékválogatás.

Kapcsolódó írásaink