Gazdaság

Kibővült kapacitású húsüzem és 255 új munkahely Tamásiban

Az itt felépült új húsüzem nem csak 255 új munkahelyet hoz létre, de megerősíti a külgazdaságunkat és a hazai élelmiszer-ellátást egyaránt – posztolta ki Facebook-oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken egy Tamásiban megvalósult élelmiszeripari feldolgozó cégnél tett látogatása kapcsán.

Kibővült kapacitású húsüzem és 255 új munkahely Tamásiban
A külgazdasági és külügyminiszter Tamásiban
Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

Jó, hogy össze tudtunk ma jönni itt, Tamásiban! Sajnos ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy egy kihívásokkal teli időszakban találkozunk… Egy olyan helyzetben, amikor a II. világháborút és a hidegháborút követő legösszetettebb, legveszélyesebb válságokkal nézünk szembe – írta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a 2004-ben alapított és a jelenlegi keretek között 2007 óta működő Tamási-Hús Kft.-hez a társaság kapacitásbővítő beruházásának az átadása kapcsán látogatott el. A miniszter szerint a kormányzati prioritások között ilyenkor kevés fontosabb dolog van, mint hogy megőrizzük a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar hatékony, biztonságos működését. Az itt felépült új húsüzem nemcsak 255 új munkahelyet hoz létre, de megerősíti a külgazdaságunkat és a hazai élelmiszerellátást egyaránt – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink

Szörnyű présbe került a húsipar

ĀAz áremelkedés a már globálissá szélesedő afrikai sertéspestisjárvány, még pontosabban ennek kínai rombolása miatt következett be, a koronavírus megjelenése tovább rontott a helyzeten