Gazdaság

MNB-alelnök: A válság kezelése nem mehet a fenntarthatóság rovására

A jegybank nagy erőkkel dolgozik azon, hogy elsődleges céljának megfelelően az inflációt újra kontroll alá vonja, ugyanakkor a jelenlegi válság kezelése nem mehet a fenntarthatósági célok rovására – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke a jegybank Zöld pénzügyi konferenciáján csütörtökön Budapesten.

MNB-alelnök: A válság kezelése nem mehet a fenntarthatóság rovására
Kandrács Csaba a jegybank alelnöke szerint a gazdasági sokk közepette is erőfeszítéseket kell tenni a zöldcélok megvalósításáért
Fotó: MH

Kiemelte: a gazdasági sokkok közepette meg kell duplázni az erőfeszítéseket a zöldcélok elérése érdekében.

Az idei év a történelemkönyvekbe a krízisek éveként fog bekerülni, nemcsak Ukrajna megtámadása és a járvány elhúzódása miatt, de az élelmiszerek és az energia, illetve a megélhetés költségeinek a drasztikus emelkedése és a globalizáció kihívásai miatt is – jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom