Gazdaság

A járvány idején már lehetett látni a munkaerő-kölcsönzés előnyeit

Bizonytalanabb időkben munkaadói és munkavállalói szempontból is előnyös lehet a kölcsönzött foglalkoztatási forma választása.

A járvány idején már lehetett látni a munkaerő-kölcsönzés előnyeit
A munkaerő-kölcsönzés nyújtotta rugalmasság dolgozói és munkaadói oldalról is előnyös lehet
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Következzen bármekkora recesszió most, ha a covid utáni időszak tapasztalatait nézzük azt látjuk, hogy azok a cégek jártak jobban, amelyek nem engedték szélnek a dolgozókat a lezárások idején sem, hanem valamilyen konstrukcióban megtartották őket – mondta el a Magyar Hírlap megkeresésére Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója.

Nekik könnyebb volt az újraindulás, és ugyanaz lehet a helyzet, ha az energiaigényesebb téli időszak nehézségeit átvészelik a cégek, és újra fel tudják pörgetni a termelést. Általános tapasztalat volt – emlékeztetett Juhász Csongor –, hogy bizonytalanabb időkben előnyös lehet a kölcsönzött foglalkoztatási forma választása mind a munkaadók számára – a rugalmasabb foglalkoztatási keretek miatt –, mind a dolgozók számára – akik gyorsan kaphatnak új munkát a sok vállalattal kapcsolatban álló kölcsönző cégen keresztül, ha valahol leépítésre került sor. Ilyen szempontból a munkaerő-kölcsönző vállalatok sokat segíthetnek most is, de az biztos, hogy nehéz év elé nézünk – tette hozzá.

Bár a jövőt nehéz megjósolni, Juhász Csongor kiemelte, a kulisszák mögött jelentős támogatási csomagok készülnek kormányzati szinten. Ugyancsak a kormányzati munkahelymegtartó támogatások segítettek abban, hogy a járvány alatt is minél többen megtarthassák munkahelyüket, vagy pedig abban, hogy a pandémia után is legalább annyi álláshely legyen Magyarországon, mint a koronavírus megjelenése előtt volt.

Juhász Csongor arra számít, nehéz lesz a most következő időszak, különösen az energiaintenzív ágazatok számára.

Úgy gondoljuk, hogy ahol csak lehet a cégek mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megtarthassák az elmúlt évek munkaerőhiányos időszakában felépített szakember, dolgozói bázisukat, hiszen ez a bázis adja az alapot a túléléshez és ha a helyzet kikényszeríti a leállás vagy csökkentett termelés utáni újrainduláshoz is. Éppen ezért sem lepődnénk meg, ha kormányzati intézkedések között is kiemelten szerepelnének a munkahelymegtartó támogatásra irányuló akciók – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink