Gazdaság

Bővülhet a falusi csok

Bővülhet a falusi csok
Gyopáros Alpár: Egyelőre a falusi csok lehetősége december 31-ig áll rendelkezésre, dolgozunk azon, hogy jövő év január 1-jétől akár kibővített feltételekkel tudjon folytatódni
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Több mint 21 milliárd forint értékben történt fejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Falu Programnak köszönhetően, a program folytatódik – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Mezőtúron. Gyopáros Alpár a városházán tartott doorstep sajtótájékoztatón közölte: ezen forráson belül, 662 nyertes önkormányzati pályázatnak köszönhetően 6,5 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások a megyében. Emellett körülbelül 124 kilométer útszakasz és 37 kisbolt újult meg a megyében a programnak köszönhetően.

A kormánybiztos emlékeztetett: 2018-ban hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Falu Programot, és akkor az első dolguk volt országjárásra indulni. Azóta is folyamatos kapcsolatban állnak a falvakban élőkkel, a fejlesztési elképzeléseket, igényeket a helyiek fogalmazták meg. A Magyar Falu Program egyik pillére a falusi csok, amelyet már több mint 34 ezer család vett eddig igénybe. Egyelőre a falusi csok lehetősége december 31-ig áll rendelkezésre, dolgoznak azon, hogy jövő év január 1-jétől akár kibővített feltételekkel tudjon folytatódni.

Herczeg Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a térség minden településére, a kisebbekre is jut forrás a Magyar Falu Programnak köszönhetően, az eddigi fejlesztések is a helyi szükségletekhez igazodtak. A megvalósult beruházások közül példaként említette a járdaépítést, orvosi rendelő korszerűsítését, orvosi eszközök beszerzését, az úthálózatok megújítását. A program segíti a települések megtartó erejének növelését is, példaként említette Mesterszállást, ahol a lakosok száma folyamatosan nő.

Kapcsolódó írásaink