Gazdaság

Térségi fejlesztési tanács jöhet létre

Közös koncepciók

Újból megalakulhat egy budapesti agglomerációs fejlesztési fórum, ahol megvitathatnák a fővárost és a környező településeket érintő közös kérdéseket, és fejlesztési koncepciókat alakíthatnának ki – közölte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter tegnap Budapesten.

Navracsics Tibor, miután az agglomerációs települések polgármestereivel konzultált, elmondta: nagyon előremutatónak tartja a Pest megyei közgyűlés elnöke, Szabó István által felvetett javaslatot, miszerint fontolják meg azt, hogy az egykor létezett, de megszűnt Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács helyére vagy azt újjáélesztve hozzanak létre egy térségi fejlesztési tanácsot – tudatta a távirati iroda.

Az új fejlesztési tanács a két térség számára egyaránt előrelépést jelentene. Navracsics Tibor kiemelte: Pest megye és Budapest kapcsolatrendszere meglehetősen szoros és „zaklatott” is, és ez így van a fejlesztéspolitika területén is. Budapest fejlesztését is prioritásként kell kezelni, oda kell figyelni a fővárost körülvevő térségre is – mutatott rá.

Kapcsolódó írásaink