Gazdaság

Hetente háromezren igényelnek otthonfelújítási támogatást

Az otthonfelújítási programban május végéig a Magyar Államkincstár (MÁK) 261 milliárd forint támogatást utalt ki, amelyet leggyakrabban belső terek felújítására, tetőfelújításra, napkollektorra és külső nyílászárók cseréjére fordítottak – közölte az államkincstár az MTI-vel.

A program indulásától idén május végéig több mint százötvenezer otthonfelújítási támogatási kérelem érkezett be a MÁK-hoz, jelenleg hetente átlagosan háromezren adják be az igénylésüket. A közlemény szerint a támogatás kifizetését megelőzően valamennyi igénylést felülvizsgálja a kincstár, de a közpénzek jogszerű felhasználása érdekében az elvégzett felújítási munkát helyszíni ellenőrzésen is jogosult vizsgálni a megyei kormányhivatalok bevonásával.

Aki megkapta az állami támogatást, annak az értesítést követően biztosítania kell az ingatlan megtekintését, és együtt kell működnie a hivatal munkatársaival. Az ellenőrzés kiterjed valamennyi elvégzett és támogatott kivitelezési munkára, illetve felhasznált anyagra. Amennyiben a helyszíni ellenőrzésen eltérést állapítanak meg, az a támogatás részben vagy egészben történő visszafizetését is maga után vonhatja.

Kapcsolódó írásaink