Gazdaság

Az otthonfelújítási támogatás hazánkban egyre népszerűbb

Családtámogatási rendszer

Meghaladta a 260 milliárd forintot az otthonfelújítási támogatás összege a Magyar Államkincstár adatai szerint – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült posztban.

Kiemelte: a program egyre népszerűbb, már százötvenezer család kapott támogatást, heti háromezer új igénylés érkezik. A kormány célja, hogy a háború és a brüsszeli szankciók hatásai ellenére is megvédje a családtámogatásokat – tette hozzá Varga Mihály a bejegyzés alatt. A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetésben 450 milliárd forinttal növelik a családtámogatásokra szánt összeget, amely így eléri a 3200 milliárd forintot.

Azt is hozzátette, az Európai Unióban Magyarország fordítja a legtöbbet családtámogatásokra a bruttó hazai termék arányában. Az otthonfelújítási támogatás keretében az állam maximum hárommillió forinttal járul hozzá a házak, lakások felújításához a gyermeket nevelő családok esetében idén december 31-ig. A gyermekes családok körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében jött létre a támogatás.

Kapcsolódó írásaink