Gazdaság

Elköszön az utolsó Ikarus 415 autóbusz, de megőrzik utolsó forgalmi állapotában nosztalgiajáratokra

Jövő szerdán vonul nyugdíjba

Több mint három évtized szolgálat után köszön el Budapest útjaitól az Ikarus 415 autóbusztípus. A nyári szünet előtti napokban egy-egy korábban jellemző vonalon találkozhatnak az utasok a forgalomból utolsóként távozó, BPI 415 rendszámú busszal – írja a BKV Zrt.

Elköszön az utolsó Ikarus 415 autóbusz, de megőrzik utolsó forgalmi állapotában nosztalgiajáratokra
Harmincöt éven át szolgálta a fővárosiakat a típus
Fotó: BKV Zrt.

lapunknak küldött közleményében. Június 15-én, szerdán a BKV nosztalgia 415-öse is csatlakozik a búcsúprogramhoz, az érdeklődő közlekedésbarátoknak alkalmat nyújtva a járművek közös fotózáshoz. A közleményben felidézik, harmincöt éven keresztül volt a BKV autóbuszforgalmi állományának egyik meghatározó járműtípusa az Ikarus 415. Az elmúlt évtizedek autóbusz-beszerzéseinek köszönhetően egyre kevesebbszer lehetett találkozni a belvárosból teljesen kiszoruló típussal Budapest útjain.

Ez év tavaszára mindössze egyetlen működőképes busz maradt a forgalmi állományban, és elérkezett az idő a típus végleges „nyugdíjazására”. A távozó autóbuszt utolsó forgalmi állapotában őrzi meg a vállalat retró- és későbbi nosztalgiaközlekedés céljából. Június 10–15. között a BPI 415-ös olyan vonalakon tűnik majd fel egy-egy napra, ahol korábban meghatározó volt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom