Gazdaság

Európa legnagyobb akkumulátorgyára épülhet hazánkban

Járműipar – korszakváltás

Korszakváltáshoz érkezett a magyar járműipar, amelyet a teljes újjáépítést követőn eddig nem látott kihívásokra kell felkészíteni.

Európa legnagyobb akkumulátorgyára épülhet hazánkban
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az utóbbi száz évben nem voltak olyan technológiai változások, mint amilyenek a következő években fogják meghatározni a járműipar fejlődését – mondta Palkovics László technoló­giai és ipari miniszter tegnap a budapesti Hungexpón, az Automobil és Tuning Show autókiállítás megnyitóján.

Magyarország meghatározó szerepet akar betölteni az elektromos közlekedésben, a kormány ehhez keresett befektetőket az elmúlt években, így belföldön épülhet föl Európa legnagyobb akkumulátorgyártó kapacitása – közölte a távirati iroda. Ezzel együtt a járműgyártás térképe is átalakul, hiszen az autóiparban érdekelt cégek egyre inkább az akkumulátorgyárak közelébe települnek – tette hozzá. A járműipar ma már csaknem húsz százalékkal részesedik a magyar GDP-ből, és körülbelül százötvenezer munkavállalónak biztosít megélhetést belföldön.

Kapcsolódó írásaink

A ma beruházása a jövő növekedése

ĀA jövő a robotizációé, a mesterséges intelligenciáé, az alternatív hajtásé, egyben a háromnapos járműipari kiállítás témája, az Ikarus a tisztán elektromos 120e típust mutatta be + GALÉRIA