Gazdaság

Csaknem hatszáz munkahelyet hoz létre négy hazai városban a HTEC Group

Versenyképesség-fejlesztés

A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Szegeden a tárca közleménye szerint.

A cég az állam által 700 millió forinttal támogatott beruházással a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős IT-központot hoz létre – tette hozzá. Rámutatott: az ilyen típusú beruházások hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához. A miniszter a Bácska-Logistik Kft. bajai térkőgyárának átadóján közölte: fontos cél az építőipari vállalkozások versenyképességének javítása, hogy minél több olyan építőipari anyag legyen elérhető a piacon, amelyet hazai alapanyagokból és termeléssel állítanak elő.

Elmondta: az állam által 465 millió forinttal támogatott, 2,2 milliárd forint összértékű beruházás keretében két korszerű üzemcsarnokot alakítottak ki, ennek nyomán negyven munkahely jön létre. A projekt nagy lépés a hazai alapanyaggyártás erősítése felé, és fontos, hogy az építőipari tudás és technológia bázisalapjai folyamatosan szélesedjenek – jelentette ki.

Kapcsolódó írásaink