Gazdaság

Háromszázhatvan falu kap támogatást településrendezési terve elkészítéséhez

Minden érvényes pályázatot benyújtó magyar falu - háromszázhatvan település - kap támogatást településrendezési terve elkészítéséhez - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Háromszázhatvan falu kap támogatást településrendezési terve elkészítéséhez
Gyopáros Alpár
Fotó: MH/Katona László

Gyopáros Alpár azt mondta: a falusi embereknek fontos, hogy rendezett településkép várja az oda érkezőket, és ezt a célt szolgálja a településrendezési terv is, amelynek keretében az önkormányzat a falu lakóival közösen határozza meg, mi, hogyan és hol épüljön.

Mivel ez „nem olcsó mulatság”, a kormány a Magyar falu programmal összhangban pályázatot hirdetett a falvaknak, hogy a településrendezési terv kidolgozásához, a tervezési és hatósági munkákhoz támogatást nyújtson - ismertette.

Objektum doboz

Kiemelte: a kormány így 858 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a magyar falvak tovább szépülhessenek.

„Ezt a munkát is folytatni fogjuk, így további hasonló támogatásra számíthatnak a kistelepülések” - mondta a kormánybiztos.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a Falusi Civil Alap

ĀGyopáros Alpár: A Falusi Civil Alap ötmilliárd forintos keretéből az egyesületek, alapítványok az idei évben is négy célra nyújthatják be igényeiket