Gazdaság

Újabb európai főváros érhető el Budapestről

Újraépül a légi közlekedés

A világjárvány komoly kihívások elé állította a gazdaság szinte minden szegmensét, de a turizmus, illetve a légiközlekedés
egyértelműen a legnagyobb vesztesek közé tartozott – mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára pénteken feltöltött videójában.

A légiközlekedés újraépülése hozzájárul egy-egy gazdaság újraindulásának gyorsaságához, ezért is fontos, hogy minél több járat induljon a budapesti repülőtérről – hangsúlyozta.

Jó hír, hogy márciustól Moldova fővárosa is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, hiszen a Wizz Air elindítja járatát Kisinyovba – jelentette be a tárcavezető. Ez egy fontos előrelépés, ugyanis az Európai Unió keleti szomszédsága repülési szempontból nehezen megközelíthető térségnek számít – magyarázta Szijjártó Péter.

Elmondta: a légitársaság hetente kétszer indít majd járatokat a magyar és a moldáv főváros között, az utazást megkönnyíti, hogy a két kormány korábban megállapodott a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról, így a hazánkban jóváhagyott bármely vakcinával beoltott magyar állampolgárok teszt és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Moldovába. Ahogy azt korábban lapunknak Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője elmondta, a nemzetközi turizmus fokozatos javulását tükrözik a Liszt Ferenc repülőtér forgalmi adatai is, tavaly novemberben a légi utasforgalom 1379 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest.
 

Kapcsolódó írásaink