Gazdaság

Valamelyest gyengültek a vezető részvények a múlt héten

Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt hét előtti zárásához képest 1,91 százalékos csökkenéssel, 54 197,71 ponton zárt múlt pénteken.

A részvények összforgalma a múlt heti 37,658 milliárd forint után 48,596 milliárd forintra nőtt. Valamennyi vezető részvény gyengült. A BÉT teljesítménye változóan alakult. A részvényindex csökkenéssel kezdett, a forgalom is alacsony maradt hétfőn, és ezt követően sem lendült föl lényegesen a kereskedés. Szerdán újabb visszaesés következett, amely csütörtökön már megközelítette a mínusz 2 százalékot.

A BUX csak pénteken zárt viszonylag jelentős, 0,80 százalékos emelkedéssel, és az előző napokhoz képest jelentős forgalommal. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a múlt hét tőzsdei rekordjainak korrekciójaként értékelte az előző napok vegyes teljesítményét. Péntek délután a Richter közleményben számolt be az egyik saját készítmény gyógyító hatásosságát igazoló vizsgálatokról új betegség esetén, ezt követően egy órán belül több mint négy százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül a Mol gyengült a legnagyobb mértékben, 3,97 százalékkal. Árfolyama 2660 forinton zárt, heti forgalma 7,615 milliárd forint volt. A Richter árfolyama 0,85 százalékos eséssel 8720 forintra csökkent.