Gazdaság

„Az egészségipari beruházások erősítik a gazdaság versenyképességét”

Az egészségipari beruházások támogatásával olyan ágazatot segítenek, amely hosszú távon is erősítheti a magyar gazdaság versenyképességét - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Székesfehérváron, ahol átadta a Karsai Alba Kft. 3,4 milliárd forintos egészségipari fejlesztését.

„Az egészségipari beruházások erősítik a gazdaság versenyképességét”
Varga Mihály: Az Egészségipari Támogatási Programban a kormány kettős célt tűzött ki
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) a kormány kettős célt tűzött ki: egyrészt a hazai egészségipar fejlesztését, hogy az ország képes legyen önellátásra az egészségügyi védőeszközök terén, másrészt, hogy a megvalósuló beruházásokkal erősítsék a magyar cégek külpiaci jelenlétét. A Karsai Alba beruházása megfelel e kettős célnak - tette hozzá.

A miniszter közölte, hogy a csaknem 3,4 milliárd forintos fejlesztéshez a kormány 2,9 milliárd forinttal járult hozzá. A korábban elkészült 1,2 milliárd forintos fejlesztéssel a cég maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg, a most átadott új labortechnikai, pipetta gyártó üzem 2,2 milliárdos költségéhez 1,7 milliárd forintot adott a kormány.

Kapcsolódó írásaink