Gazdaság

11,5 milliárd forintból megkezdődhet a székesfehérvári kórház bővítése

A Modern Városok Program keretében, 11,5 milliárd forint kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése - tudatta Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán.

11,5 milliárd forintból megkezdődhet a székesfehérvári kórház bővítése
A Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárd forintos beruházás
Fotó: Facebook / Dr. Cser-Palkovics

A képviselő közölte, hogy az új kórházi tömb építésével 112 ággyal bővül a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére és a meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására - tette hozzá.

Objektum doboz

Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármestere közösségi oldalán korszakos jelentőségű kórházfejlesztésnek nevezte a beruházást, amelyről megjelent a kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

Mint írta, a közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület építése bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket.

Közölte: az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal.

Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel - tette hozzá.

A Modern Városok Program keretében mintegy 14 milliárdos beruházás valósul meg
A Modern Városok Program keretében mintegy 14 milliárdos beruházás valósul meg
Fotó: Facebook / Dr. Cser-Palkovics

A Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárd forintos beruházás részeként korábban elkészült két parkoló a kórház közelében, ezúttal 80 belső parkoló is épül, felújítják a függőfolyosót, 1,6 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és a légtechnikai rendszert is cserélik.

Cser-Palkovics András tudatta, hogy a teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap.

Kapcsolódó írásaink