Gazdaság

A Zöld Busz Program hozzájárul a fenntarthatósághoz

Közlekedési elektrifikáció

A klíma- és természetvédelmi akcióterv egyik legfontosabb eleme a közlekedés elektrifikációja – mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára tegnap a Volánbusznak átadott negyven Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz budapesti bemutatóján.

Kiemelte: a közlekedési szektor felel a magyarországi szén-dioxid-kibocsátás csaknem egyötödéért, így a Zöld Busz Program sokat tesz a környezetért. A kormány a következő tíz évben 36 milliárd forintot szán a programra, ezzel biztosítja, hogy a helyi közösségi közlekedésben is a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő buszok álljanak forgalomba.

Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, a Mobiliti Volánbusz Kft. az elektromos töltőállomások létesítésével és üzemeltetésével járul hozzá az elektromos autóbuszok infrastruktúrájához. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a Volánbusz a MÁV–Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban az autóbusz-állománya zöldítésére is törekszik alternatív meghajtású, alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek forgalomba állításával.

Kapcsolódó írásaink