Gazdaság

Szijjártó: A magyar gazdasági sikerek alapját a versenyképes vállalatok jelentik

Innováció és munkahelyteremtés

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó magyar intézkedések sikerének egyik fontos alapját azok a hazai vállalatok jelentik, amelyek képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap az innovatív, összecsukható konténereket gyártó Continest Technologies Zrt. székesfehérvári gyáravató ünnepségén.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar egészségügyi és gazdasági válasz európai és globális összehasonlításban is a legsikeresebbek között volt, a tavalyi évben megdőlt a beruházási rekord az országban. A siker egyik fontos alapja, hogy mára számos olyan vállalat működik Magyarországon, amely diktálni tudja az új körülmények kialakulásának ütemét – tette hozzá.

Az új gyáregység 680 millió forintos értéket képvisel és 40 új munkahelyet teremt Székesfehérváron, ahol 2200 konténert tudnak majd legyártani évente. Egyre nagyobb számban használják a Continest konténereit az egészségi és a védelmi iparban, rendezvényeken, valamint többek között Izraelbe is szállítanak bunkereket a terroristák rakétatámadásai elől menedéket keresők számára.

A hazai fejlesztésű konténerek ideiglenes szállásként, irodaként, elsősegélynyújtás céljából, őrhelyként vagy raktárként egyaránt hasznosíthatók. A koronavírus-járvány első hulláma idején Budapesten mindössze három óra alatt telepítették és helyezték üzembe az első, ilyen technológián alapuló mintavételi pontot. A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdasági növekedés év végére elérje az 5,5 százalékot, melynek köszönhetően a kormány a vissza tudja majd adni a gyermekes családok személyi jövedelemadóját.

Kapcsolódó írásaink