Gazdaság

Oktatóvideók a gyors államkincstári ügyintézésért

Otthonfelújítási támogatás

A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján.

A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat, és ismertetik az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését. A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését.

A kincstár közlése szerint támogatási kérelmet hétfőig 22 133 család nyújtotta be, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már csaknem tizenegyezer családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez. A honlapon kalkulátor is elérhető, és a mihamarabbi folyósítás érdekében felhívják a figyelmet a leggyakrabban előforduló hiányosságokra is.

Kapcsolódó írásaink

Digitalizálódik a kincstár

ĀA legfontosabb szerepem a Magyar Államkincstár elnökeként, hogy tempót váltsunk, hogy ne csak odaérjünk az előttünk álló hídhoz, hanem át is menjünk rajta – mondta lapunknak Bugár Csaba