Gazdaság

Támogatni kell a kis- és középvállalkozásokat

Fenntartható működés

A kis- és középvállalkozások számára pluszforrások híján kihívást jelent a fenntartható működésmódra való átállás, ezt a problémát helyezte középpontba az olaszországi Generali-csoport keddi kerekasztal-beszélgetése – mondta Győri Enikő fideszes EP-képviselő tegnapi beszédében.

Támogatni kell a kis- és középvállalkozásokat
Győri Enikő
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz EP-képviselője rámutatott: „Társadalmi és környezetvédelmi szempontokból is fontos a vállalatok fenntartható működésének kialakítása. Ebben támogatnunk kell őket. A követelmények és szabályok megalkotása során figyelembe kell vennünk a kkv-k speciális szükségleteit és az európai vállalatok versenyképességére gyakorolt hatást.”

Győri Enikő kiemelte, hogy nem felülről, központosított szabályok alapján kell diktálni az átállást a fenntarthatóságra. Úgy gondolja ez további adminisztrációs terhet rakna a kkv-k vállára.

Az európai baloldal által erőltetett szigorú, egységesített környezeti, társadalmi és cégvezetési kritériumok, valamint a kötelező vállalati magatartás kódex például kimondottan káros a kkv-k versenyképességére a politikus szerint.

Kapcsolódó írásaink