Külföld

Győri Enikő: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Szomorúnak és szégyenletesnek nevezte Győri Enikő azokat az állításokat, amelyek az Európai Parlament szerda délutáni – a migrációs válságról, valamint a csütörtökön kezdődő EU-csúcs előkészítésről szóló – vitájában elhangzottak a gyermekek védelméről szóló magyar törvénnyel kapcsolatban.

Győri Enikő: El a kezekkel a gyerekeinktől!
Győri Enikő: El a kezekkel a gyerekeinktől!
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta, a törvény a gyermekek jogait védi, a szülők jogait garantálja, és nem vonatkozik és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz. A magyar törvény az Európai Unió alapjogi chartája 14. cikkének 3. bekezdésén nyugszik. „A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy a gyermekeik számára vallási, világnézeti, vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak tiszteletben kell tartani” – emlékeztetett.

Győri Enikő arra kérte képviselőtársait, hogy elfogulatlan vizsgálat nélkül ne tegyenek közzé politikai véleményt, „olvassanak, mielőtt nyilatkoznak”. „El a kezekkel a gyerekeinktől” – zárta felszólalását a képviselő.

Kapcsolódó írásaink