Gazdaság

Folyamatos tárgyalások a helyreállítási tervről

Gyermekvédelmi törvény

A magyar helyreállítási terv elfogadásáról szóló tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően a bizottság abszurd követelésekkel állt elő – írja a Miniszterelnökség tegnapi közleményében. Kiemelték: a politikai támadások nyilvánvalóan lassítják a korábban, szakmai egyeztetések során kialakult terv elfogadását.

Bízunk benne, hogy a magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai és nem politikai alapon értékelik, a kérdés pedig független marad attól, hogy Brüsszel ragaszkodik az LMBTQ-aktivisták és -szervezetek beengedéséhez az óvodákba és iskolákba. Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF-rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell.

A magyar terv megfelelően kezeli az ajánlásokat. Az Európai Bizottság még nem fejezte be a Covid–19 okozta károk helyreállításának finanszírozását célzó magyar terv értékelését, a brüsszeli testület az eredeti, két hónaposhatáridő meghosszabbítását kérheti – közölte Arian­na Podesta, az uniós bizottság illetékes szóvivője tegnap.

Kapcsolódó írásaink