Gazdaság

A hétvégén megnyílt a Magyar Falu Program állatvédelmi pályázata

Felelős állattartás

Szombat óta benyújthatják pályázataikat az ötezer lakos alatti települések önkormányzatai a Magyar Falu Program keretében korábban meghirdetett, a felelős állattartás elősegítését célzó alprogramra – tájékoztatta a Miniszterelnökség hétvégén az MTI-t.

A hétvégén megnyílt a Magyar Falu Program állatvédelmi pályázata
Gyopáros Alpár
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendelkezésre álló keretösszeg félmilliárd forint, amelyből az önkormányzatok támogatást igényelhetnek a település lakóinak tulajdonában lévő kutyák, macskák ivartalanítására, veszettség elleni oltásának beadására és kutyák azonosító chippel történő ellátására. Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos közös közleménye szerint a pályázat keretében egy-egy önkormányzat maximálisan másfél millió forint támogatást igényelhet.

Felidézték, az állatvédelemről szóló, februárban indított internetes kérdőívből kirajzolódott, hogy nemcsak a kormány, hanem a válaszadók is kiemelt fontosságúnak tartják az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartást és a civil szervezetek támogatását. A pályázatok beadási határideje július 18.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom