Gazdaság

Több vállalkozáshoz kell eljutniuk a gazdaságfejlesztési programoknak

Fejlődési lehetőségek

A következő másfél évben legalább annyi vállalkozáshoz kell elérnie a kormány gazdaságfejlesztési programjainak, mint az elmúlt harminc évben összesen – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tegnap Zalaegerszegen.

György László az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában működő kamarák fórumát követő sajtótájékoztatón mondta azt, hogy a gazdaságfejlesztési intézményrendszer és a kamarák is felkészültek a programok kiteljesítésére. Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy egy-egy térség fejlődéséhez, a vállalkozások pályázatainak eredményes megvalósításához és továbblépéséhez jól képzett minőségi munkaerőre van szükség, ezt pedig a szakképzés és a felnőttképzés tudja biztosítani.

Navracsics Tibor, a régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása szerint a térség gazdaságfejlesztési programja már a kormány előtt van, napokon belül el is fogadhatják azt. Arra készülnek, hogy a megnyíló európai uniós forrásokat minél hatékonyabban, a régió specialitásaira minél érzékenyebben költsék el. Vigh László, Zalaegerszeg és térségének fideszes országgyűlési képviselője szerint a pandémia hatása érintette a vidéki településeket, de a kormány jelentős támogatási forrásokat biztosít az újraindításhoz. A fejlesztési zónában a siker tagadhatatlan.

Kapcsolódó írásaink