Gazdaság

Nyolcszázalékos növekedés az informatikai szektorban

Újabb ösztönzőprogram

Tavaly nyolc százalékkal nőtt az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Győrben, a Szintézis Informatikai Zrt. támogatói okiratának átadási ünnepségén.

Az informatikai szolgáltató szektor úgy tudta elérni ezt a növekedést, hogy közben a nemzetgazdaság teljesítménye öt százalékkal visszaesett. Tavaly Magyarország beruházási rekordot ért el, annak ellenére, hogy a világgazdaságban a beruházások 42 százalékkal estek vissza.

A kormány 1494 magyar vállalatnak adott támogatást beruházásaikhoz. Kiemelte továbbá, hogy ebben a teljesítményben nagy szerepe van a kormány beruházásösztönző programjának, amelyben hangsúlyosan jelennek meg azok a vidéki családi vállalkozások, amelyek nemzetközi szinten is versenyképesek.

Ezek a vállalkozások az elmúlt tizenegy évben megerősödtek és a külgazdaság szempontjából is egyre meghatározóbbak. A kormány munkája már több, mint egy éve abból áll, hogy megvédjék az emberek életét és munkahelyét – szögezte le Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink