Gazdaság

Schanda: A távmunka hatékony és felelős megoldás

Minden lehetséges módon fékezni kell a járvány terjedését, ezért azt javasoljuk a munkáltatóknak, hogy akinek csak lehet, biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét, jelentette ki Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese hozzátette: a cégek havi közel 17 ezer forintig adómentesen téríthetik dolgozóik távmunka miatt felmerülő költségeit.

Schanda: A távmunka hatékony és felelős megoldás
Az eddigi tapasztalatok szerint a távmunka sokféle ágazatban, területen bevált
Fotó: MH/Katona László

A home office, a távmunka számos munkakör esetében jó és biztonságos megoldás arra, hogy egyszerre fékezzük a járvány terjedését, és tartsuk működésben a gazdaságot. Ezért javasoljuk minden munkaadónak, hogy tegye lehetővé a kollégáinak az otthonról való munkavégzést, ha ezt az elvégzendő feladat jellege engedi – mondta Schanda Tamás.

Az ITM miniszterhelyettese arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkáltatók a veszélyhelyzeti rendelkezések szerint, a felek megállapodása alapján havi közel 17 ezer forintig adómentesen nyújthatnak költségtérítést a kollégáiknak a távmunka miatt felmerülő kiadásaik fedezésére.

A járványt akkor tudjuk megfékezni, ha mindenki kiveszi a részét a védekezésből. A munkáltatók esetében ez azt is jelenti, hogy akit csak lehet, engednek otthonról dolgozni. A jelenlegi helyzetben ez a felelős vállalati és vezetői döntés – fejtette ki Schanda Tamás.

A miniszterhelyettes emlékeztetett: a kormány már tavaly lehetővé tette, hogy a munkaadók és a munkavállalók rugalmasabban, egyszerűbben állapodhassanak meg a távmunka mikéntjéről.

Kapcsolódó írásaink