Gazdaság

Nagyberuházás a gyártósorok automatizálásáért

Modernebb beépíthető szenzorok

A Balluff-Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű veszprémi kutatás-fejlesztési beruházása is segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón.

Nagyberuházás a gyártósorok automatizálásáért
Szijjártó Péter
Fotó: MH

A Balluff fejlesztésének célja, hogy még modernebbé tudja tenni az ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. Szijjártó Péter hozzátette, a fejlesztéssel a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelye biztossá válik, és ezen felül még 30 magasan képzett mérnököt is felvesznek.

Minderre tekintettel a kormány 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a német vállalat beruházásához. A tárcavezető példaként említette, hogy a Balluff által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, így a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók, mindez pedig azt jelenti, hogy a Balluff fejlesztései maguk után vonják a magyar autóipar teljesítményének növekedését.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a kormány a világjárvány alatt nem feladta, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását. A miniszter szerint a Balluff és Veszprém neve összeforrt, a cég 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom