Gazdaság

Év végéig elérhető lesz az Eximbank kárenyhítő programcsomagja a cégeknek

Cél az export támogatása

Vitán felül áll, hogy a külpiacokon aktív, exportáló magyar vállalatok számára az egyik legfontosabb szempont a pénzügyi stabilitás kérdése – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.

Egyúttal bejelentette, év végéig elérhető lesz az Eximbank kárenyhítő programcsomagja. Úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg a nemzetközi piacokat, ami komoly bizonytalanságot eredményezett minden gazdasági szereplőnél.

Ezért indult el tavasszal az Eximbank kárenyhítő programcsomagja, amellyel eddig több mint ezer magyar vállalkozást segítettek kedvezményes kamattámogatott hitelekkel, összesen 320 milliárd forint értékben. A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a magyar vállalatok a világjárvány ellenére is pénzügyileg stabilak legyenek, és így versenyelőnyre tegyenek szert a vetélytársaikkal szemben a külföldi beruházásoknál.

Szijjártó Péter szerint a magyar vállalatok életerejét és tettrekészségét világosan mutatja, hogy kevesebb mint egy év alatt több mint 320 milliárd forint kedvezményes hitelt folyósítottak. A siker nyomán a programot meghosszabbítják, és év végig elérhető lesz minden exportálni szándékozó magyar vállalkozás számára.

A képlet egyszerű: minél több exportot tudnak előállítani a magyar vállalatok, annál több bevételhez tudnak jutni, és annál több pénz jut vissza a magyar emberekhez béremelés és fejlesztések formájában – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink