Gazdaság

Új alapokra helyezik az agrárgazdaság adózási és szerkezeti alapjait

Egyszerűsités a családi gazdaságoknak

Az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta azt a jogszabályt idén novemberben, amely teljesen átalakítja a magyar agrárgazdaság adózási és szerkezeti alapjait – jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Győrffy Balázs elmondta, a NAK által kezdeményezett és a társtárcákkal együtt az Országgyűlés elé terjesztett jogszabály három új működési formát kínál a gazdálkodók számára, a megváltozott őstermelői rendszert, az őstermelők családi gazdaságát, illetve a családi mezőgazdasági társaságok rendszerét. A kedvezmények az adózási oldalon és az adminisztráció könnyítésében egyaránt tetten érhetők. A NAK elnöke beszélt arról is, szerették volna a részletszabályokat személyesen, fórumokon elmondani az érintetteknek, de mivel erre most nincs lehetőség, így az online térben, digitális fórumokkal próbálják ezt pótolni, a részletszabályok a Nak.hu/csg oldalon érhetők el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom