Gazdaság

Az egészség és a munkahely védelme a legfontosabb

A jól képzett munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és képzésnek köszönhetően hazánk nemzetközi szinten is fontos célpontja a globális üzleti szolgáltatóknak

A munkanélküliség helyett a munkahelyek megtartását finanszíroz­za a kormány, és továbbra is fogadja a befektetési vagy más fontos gazdasági céllal érkező külföldi üzletembereket.

Az egészség és a munkahely védelme a legfontosabb
Szijjártó Péter: Minden szempontot mérlegel a kormány
Fotó: MTI/Boros Mátyás

A kormány minden szempontot mérlegel a járvány elleni védekezésben, hogy az emberek egészségével együtt a munkahelyeiket is megvédje – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Business Services Hungary 2020 online díjátadóján.

A politikus szerint a válságra körültekintő, átfogó jellegű megoldásokat kell találni. Magyarország ezért úgy döntött, hogy a munkanélküliség helyett a munkahelyek megtartását finanszírozza, és továbbra is fogadja a befektetési vagy más fontos gazdasági céllal érkező külföldi üzletembereket – tette hozzá. A tárcavezető a rendezvényen közölte, hogy a befektetések ösztönzésére kiírt pályázat immár a harmadik fordulóval folytatódik. Az állami hozzájárulás elérheti a 800 ezer eurót. A korábbi támogatások már majdnem ezer céget segítettek abban, hogy megtartsák vagy gyarapítsák a munkahelyeiket – hangsúlyozta. Szijjártó Péter az üzleti szolgáltató központok figyelmét felhívta a munkavállalónként ötezer eurós képzési támogatásra is. Magyarországon több mint 63 ezer ember megélhetését ilyen cégek biztosítják, és a tapasztalatok szerint meg is becsülik a magyar alkalmazottakat. A miniszter üdvözölte, hogy a jól képzett munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és képzésnek köszönhetően Magyarország nemzetközi szinten is fontos célpontja a globális üzleti szolgáltatóknak, és nem csupán Budapest, hanem a vidéki központok is. Az első fél évben négy társaság kezdte meg a működését belföldön, és további nyolc beruházásról is megállapodás jöhet létre hamarosan – tette hozzá.

A Business Services Hungary 2020-at a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency, Nemzeti Befektetési Ügynökség), és a magyarországi Amcham (American Chamber of Commerce, Amerikai Kereskedelmi Kamara) BSS platformja szervezte. A rendezvényen a Centre of Excellence díjat az ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft. ügyvezetőjének, Jeroen Kirschbaumnak adták át. A Best in Educational Cooperation díjat az NI Hungary Kft. ügyvezetője, Hosszú Róbert vehette át. A Manager of the Year díjat Eve Bader, a Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetője kapta.

Kapcsolódó írásaink