Gazdaság

Magyar tulajdonba került egy német energetikai cég több leányvállalata is

Az MVM Csoport tulajdonába került a német energetikai cég, az Enexio magyarországi vállalata és két kínai leányvállalata is - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyar tulajdonba került egy német energetikai cég több leányvállalata is
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart az Enexio Hungary Zrt. magyar tulajdonba kerüléséről
Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A Heller-Forgó-féle hűtőberendezésnek köszönhető, hogy az Enexio világszinten is meghatározó cég az energetikai piacon - tette hozzá. A politikus azért is méltatta a magyar vállalati terjeszkedést, mert a korábbi évtizedeket többnyire ennek az ellenkezője, a külföldi cégek magyarországi felvásárlásai jellemezte.       

Az Enexio Hungary Zrt. értékesítési igazgatója szerint a vállalat jó időben, nemzetközi tapasztalatokkal erősödve került az MVM birtokába. Elődjét 1993-ban privatizálták, de a német tulajdonban töltött évtizedek során jelentős tudással és tapasztalatokkal gyarapodott - tette hozzá Lakatos Balázs.     

Az Enexio Hungary Zrt. 2018-ban 3,5 millió eurós, 2019-ben 1,5 millió eurós adózott eredménnyel zárt, forgalma ugyanakkor 5,9 millió euróról 18 millió euróra nőtt a cégadatok szerint. Árbevételének túlnyomó többsége külföldi értékesítésekből származik.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink