Gazdaság

Szijjártó: Hazánk élen jár a beruházásokért folytatott globális versenyben

Magyarország az alacsony adóknak, a jó beruházási környezetnek és a politikai stabilitásnak köszönhetően élen jár a beruházásokért folytatott éles globális versenyben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport új globális kompetenciaközpontjának megnyitóján.

Szijjártó: Hazánk élen jár a beruházásokért folytatott globális versenyben
Soóki-Tóth Balázs, a Sanofi Business Services Budapest Center vezetője (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport új globális kompetenciaközpontjának megnyitóján 2020. október 19-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter felidézte, hosszú ideig tárgyaltak a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégcsoportjával, hogy hozza Magyarországra jelentős üzleti szolgáltató központját, amely hét nyelven nyújt pénzügyi, számviteli és munkavállalói szolgáltatásokat, és amely 350 embernek ad majd munkát.

A Sanofi így már öt telephelyen van jelen Magyarországon, és több mint 2000 magyar embert foglalkoztatnak - emelte ki.

A magyar gazdaság dimenzióváltását felgyorsította a világjárvány, a nagyrészt termelő tevékenységre alapozott gazdaságból tudásbázisra épülő, a kutatás-fejlesztési elemeket tartalmazó tevékenységre állunk át, és ebben a dimenzióváltásban az üzleti szolgáltató központok szektorának jelentős szerepe van - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink