Gazdaság

Hullámzó hangulat jellemezte a magyar tőzsdét az elmúlt héten

Visszafogott forgalom

Csökkenő forgalomban mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a múlt héten, a BUX 33 225,15 ponton zárt pénteken, 435,29 ponttal, 1,29 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.

A részvénypiac forgalma 30,90 milliárd forint volt, az előző heti 44,43 milliárd forint után. A vezető részvények csökkentek az elmúlt héten. Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-nek küldött heti összefoglalójában kiemelte, hogy a hétfői kereskedésben a kifejezetten pozitív nemzetközi befektetői hangulat ellenére is esett a hazai részvényindex. A kedden megindult korrekció kitartott a szerdai zárásig, de a csütörtöki napot ismét negatív tartományban zárta a BUX-index. A vezető részvények közül az OTP a 10 000 forintos szint alá került a héten, a pénteki kereskedést két százalékkal a hétfői nyitóárfolyam alatt kezdte meg. A Mol részvényárfolyama a hét elején több mint három százalékot csökkent, kedden és szerdán viszont már emelkedett, végül csütörtökön egyedül a Mol tudott emelkedéssel zárni a negatív nemzetközi befektetői hangulat közepette. A vezető részvények közül a héten a legnagyobb mértékben a Magyar Telekom esett, az árfolyama 2,49 százalékkal gyengült, pénteken 353 forinton zárt.

Kapcsolódó írásaink

Módosulhat az alapkamat

ĀHétindító. Az Egyesült Államokban munkaerőpiaci, illetve költségvetési adatok fognak kijönni, valamint a Markit feldolgozóipari menedzserindexe jelenik meg