Gazdaság

A forgalom ellenére gyengültek a vezető részvények

Enyhe visszaesés a magyar tőzsdén

Növekvő forgalomban gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 34 842,51 ponton zárt pénteken, 1201,05 ponttal, 3,33 százalékkal alacsonyabban az ezt megelőző heti háromnapos kereskedés záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma 40,46 milliárd forint volt az előző heti háromnapos kereskedésben elért 17,79 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama csökkent. Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott elemzésében kiemelte, az OTP a célárcsökkentés ellenére is tovább vette a saját részvényeit, árfolyama 5,65 százalékkal gyengült. Az OTP célárát a Goldman Sachs elemzői csökkentették. A Magyar Telekom részvények ára a múlt héten 5,29 százalékkal csökkent, a Richteré pedig 0,41 százalékkal. A Mol-részvények 2,85 százalékkal értek kevesebbet, a papír múlt pénteken 1670 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 6,66 milliárd forintot. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3469,22 ponton fejezte be az elmúlt hetet.

Kapcsolódó írásaink

A lassú kilábalás forgatókönyve

ĀA második negyedéves GDP második becslése eltérést mutathat, egyúttal arra is rávilágít, az egyes ágazatoknak honnan kell visszakapaszkodniuk

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom