Gazdaság

Tovább lehet pályázni a kistelepülési iskolák felújítására

Két héttel meghosszabbítja a Miniszterelnökség a Magyar falu program részeként iskolaépületek felújítására, valamint iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére kiírt két pályázatának beadási határidejét - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán.

Tovább lehet pályázni a kistelepülési iskolák felújítására
Szeptember 18-áig nyújthatják be pályázatukat a tankerületi központok az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések iskoláival kapcsolatban. (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Gyopáros Alpár közölte: a módosítás értelmében szeptember 18-áig nyújthatják be pályázatukat a tankerületi központok az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések iskoláival kapcsolatban.

Az iskolaépületek felújítására kiírt pályázat célja az önkormányzati tulajdonú iskolák felújítása és korszerűsítése, valamint az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzése. Erre a programra 5 milliárd, a vidéki kistelepüléseken lévő, elavult állapotú iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére pedig 2,5 milliárd forintot fordít a kormány - írta.

Emlékeztetett: a Miniszterelnökség idén 22 pályázati kiírást tett közzé a Magyar falu programban a vidéki kistelepülések hátrányainak mérsékléséért, a népességcsökkenés megállításáért és az életminőség javításáért.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül lehet benyújtani. A nyertes pályázatokról 60 napon belül döntés születik - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink