Gazdaság

Az autóipari beszállítókat érintheti a legsúlyosabban a koronavírus-válság

Nehéz az átállás

A koronavírus-válság okán Alsó-Szászország miniszterelnöke, a Volkswagen AG felügyelőbizottságának a tagja, Stephan Weil jobban aggódik a beszállító cégek, mint maga az autógyártó konszern sorsáért.

Mint a német dpa hírügynökségnek adott interjúban közölte, a Volkswagen azok között a cégek között lesz, amelyek jobb helyzetben lesznek a válság után, mint előtte voltak, nem utolsósorban azért, mert konkurenseik többsége még nagyobb problémákkal küzd. Hangsúlyozta azonban, hogy aggódik viszont a kis- és középméretű autóiparibeszállító-vállalatok sorsáért. Az autóipari beszállítók többségét az alternatív hajtástechnológiákra való, egyébként is problémákkal terhes átállás kellős közepén érte a koronavírus-válság – mondta a távirati iroda beszámolója szerint. „A továbbra is rémesen alacsony kereslet elsősorban a beszállítókat érinti hátrányosan. Attól tartok, hogy az ősz folyamán már kellemetlen hírek tömkelegével kell majd szembesülnünk ezen a téren” – tette hozzá. Szerinte a kereslet fellendülésének kellene valamilyen módon lökést adni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom