Gazdaság

Szolgálati lakások építésében is segít a Magyar Falu Program

Segítség a szakemberek elhelyezéséhez

Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat, erre ötmil­liárd forintos keretösszeget különítettek el a Magyar Falu Programban – mondta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Vasegerszegen, egy szolgálati lakás átadásán.

Szolgálati lakások építésében is segít a Magyar Falu Program
Gyopáros Alpár
Fotó: MH

A Vas megyei településen kiemelte, sok faluban nincs elég szakember, például pedagógus vagy orvos. A szolgálati lakások kialakítása azért szerepel a program pályázati elemei között, hogy erre a problémára megoldást találjanak a kistelepülések. Vasegerszegen is elkészült egy szolgálati lakás, amelyre a falu 23,2 millió forint támogatást kapott. Mint mondta, 2019-ben indult a Magyar Falu Program, amelynek egyik eleme a lakhatási támogatás, a falusi csok. Nyolc hónap alatt országszerte mintegy tízezer támogatási igény érkezett, ötvenmilliárd forint értékben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom