Gazdaság

Szijjártó: A világjárvány gazdasági kérdés is

A világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági kérdés is, hiszen a koronavírus az emberi egészség mellett a munkahelyeket is veszélybe sodorja - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Szijjártó: A világjárvány gazdasági kérdés is
Szijjártó Péter: A koronavírus az emberi egészség mellett a munkahelyeket is veszélybe sodorja
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hangsúlyozta, az egészségvédelem mellett a munkahelyek megvédése is fontos feladat.

A tárca három hete indította útjára a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (Hipa) közösen azt a programot, amelynek keretében azon vállalatok beruházásait támogatják, akik vállalják a náluk foglalkoztatott emberek munkahelyeinek fenntartását.

Három hét alatt eddig 280 magyarországi vállalat jelentkezett a programra, összesen 138 milliárd forintnyi beruházást vállalnak, hogy megvédjenek 50 828 munkahelyet - tette hozzá Szijjártó Péter.

Objektum doboz

A program bizonyítja, hogy a vállalatok és a kormány összefogása sikeres, ezért jövő héten a kormány az eredetileg tervezett 50 milliárd forintos támogatási keret megduplázásáról fog tárgyalni - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom