Gazdaság

Online szervezik meg a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját

Kétszáz külhoni magyar vállalkozó vesz részt a Kárpát-medencei magyar vállalkozók online találkozóján, amelyet pénteken és szombaton tartanak - közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Online szervezik meg a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját
Kétszázan vesznek részt a Kárpát-medencei magyar vállalkozók online találkozóján
Fotó: MH

Potápi Árpád János emlékezetett: a találkozót tavaly negyedszer rendezték meg Mezőkövesden, idén azonban a koronavírus-járvány miatt az államtitkárság online szervezte meg az eseményt.

A kétnapos képzésen elsősorban olyan mikro- és kisvállalkozások vesznek részt, amelyek a járvány által különösen érintett ágazatokban tevékenykednek. A találkozó célja, hogy a vállalkozások között erősebb kapcsolatrendszer alakuljon ki, és a kapott információknak köszönhetően minél gyorsabban talpra állhassanak a járvány után - mondta.

Hozzátette: a határon túli magyar vállalkozások 90 százalékban magyarokat foglalkoztatnak, ezért egy vállalkozás támogatásával a kormány közvetetten akár tíz magyar családnak tud segíteni.

Az államtitkár azt reméli, hogy az elmúlt tíz év munkájának köszönhetően a magyar-magyar kapcsolatok átvészelik a nehéz helyzetet, és abból megerősödve kerülnek ki.

Kapcsolódó írásaink