Gazdaság

A home office-t is tanulni kell

Az otthoni munkavégzés fejleszti a szervezeten belüli kommunikációt és az együttműködést, a buktatók ellenére megéri türelemmel és jó szándékkal egymást támogatva fejlődni

„Munkavállalóként értsük meg, hogy a hatékony home office egy remek juttatás, ha a termelékenységünk kimagasló otthon, akkor ez működő rendszer lehet. A hatékony home office előrelépést is hozhat, de lógás esetén könnyen elveszíthetjük a vezető bizalmát, és ennek következménye lehet” – nyilatkozta lapunknak Iványi Zoltán karriertanácsadó, személyi és vezető fejlesztő, akivel az otthoni munkavégzés kereteiről beszélgettünk.

A home office-t is tanulni kell
Iványi Zoltán: Húsz-harminc éve esély sem lett volna otthoni munkavégzésre
Fotó: MH/Papajcsik Péter

– Egyre több munkahelyen kényszerülnek otthoni munkavégzésre az emberek. Mennyire hatékony a home office rendszere napjainkban?

– A home office – ha szervezetten végzi a munkavállaló – egy remek lehetőség, egyenértékű, sőt bizonyos esetekben még jobb is, mint egy normál irodai munkanap. Fontos leszögezni azonban, hogy a jelenlegi helyzet, a Covid-19 koronavírus terjedése komoly lelki nehézség mindenkinek, még azoknak is, akik home office-ban tudnak dolgozni és nem azonnal veszítik el a munkájukat, vagy éppen kerülnek fizetés nélküli szabadságra. Most az otthoni munkavégzés tekintetében tehát más megküzdési technikákra is szükség van. Az átlagos üzletmenethez képest jelenleg nem látjuk, milyen piaci események következnek be, és ezek hogyan hatnak a munkavégzésre.

– Otthonról dolgozni ugyanolyan hatékony, vagy bizonyos esetekben hatékonyabb is lehet?

– Strukturáltság kérdése. Alapvető szabályok és javaslatok vonatkoznak rá. Ne felejtsük el, ez egy bizalmi kihívás mindenki számára. Higgyük el, hogy a munkavállaló dolgozni szeretne. Alapvető a megfelelő technikai háttér és képzettség biztosítása, de ez nem minden. Dióhéjban: jó eszközök, azok ismerete, alkalmazások használata, rövid, tízperces, rendszeres videós napi megbeszélés, virtuális kávézás, kapcsolattartás, elérhetőség, megfelelő otthoni környezet, nyugodt és világos szoba.

– Milyen szabályokat kell betartani?

– Home office esetében fontos, hogy mind a két fél ismerje a szabályokat. A HR-szakemberek feladata, hogy legyen leírt, ismertetett és megbeszélt protokoll. Tisztázzuk a lehetőségeket, az elvárásokat, a munkaidőt, a kapcsolattartás módjait, a döntési helyzeteket és az általános munkavégzés feltételeit. Elengedhetetlen, hogy munkavédelmi szempontból biztonságos legyen a munkavégzés, asztalnál. Munkavállalóként is tudatosulnia kell mindenkiben, hogy most munkát végzünk. Értsük meg, hogy a hatékony home office egy remek juttatás, és ha a termelékenységünk kimagasló otthon, akkor ez működő rendszer lehet. Ha nem, akkor megszűnhet ez a lehetőség, ami a későbbiekben a bizalom tekintetében romboló hatású lehet a szervezeti kultúrára. Munkavállalói szempontból kiemelten fontos, hogy a hatékony home office előrelépést is hozhat, de lógás esetén könnyen elveszíthetjük a vezető bizalmát, és ennek következménye lesz.

– Többször kell egyeztetni a főnökkel, több visszaigazolás, több ellenőrzés szükséges?

– Célszerű napi menetrendet kialakítani. Reggel érdemes tájékoztatni a vezetőt a munkakezdésről, a napi célokról, a nap folyamán az előrehaladásról, és nap végén célszerű munkanapi lezáró e-mailt is küldeni, hogy legyen egy kerete a munkavégzésnek. Szerencsés esetben célorientált a vezető, tehát a jó működés mindenkinek előnyös. A home office win-win szituáció, ha okosan végezzük.

– Mit javasol az otthoni munkavégzéshez, mi az, ami elke­-rülhetetlen?

– Nyugodt, biztonságos munkaasztal, megfelelő, irodai jellegű ruházat, zavaró tényezők kizárása, rendszeres szellőztetés, időnkénti nyújtás, kommunikáció a munkatársakkal, jelenlét a cégvezetés felé, továbbá az, hogy legyen kezdete és vége a munkanapnak. Utóbbi különösen fontos, vannak, akik hajlamosak jóval többet dolgozni otthon, vagy éppen a főnök képzeli azt, hogy innentől non stop elérhető a munkatárs. Végezzük úgy a feladatainkat, mintha a saját cégünk lenne.

– Milyen típusú személyiségnek nem használ, és kinek előnyös az otthoni munkavégzés?

– Adná magát a válasz, hogy az introvertált személyiségeknek jó, az extravertáltaknak rossz. De ez nem így van. Személyenként eltérő lehet. Ezen a ponton fontos kiemelnem, hogy a home office jellegű munkavégzést is tanulni kell! A munkavállalónak egyfajta „bónusz” a home office, a cégvezető számára pedig pénzbe nem kerülő juttatás. Nagyon jó helyzet azért is, mert az otthoni munkavégzés fejleszti a cégen belüli kommunikációt és együttműködést. Tanulópénz nyilván itt is van, de megéri türelemmel és jó szándékkal egymást támogatva együtt fejlődni.

– Hogyan kell tudatosan dolgozni, tudatosan hozzáállni az otthoni munkavégzéshez?

– Legyen egy kerete a napnak. Kezdés, befejezés, napi leírt célok, rövid szünetek, tudatos kommunikáció, ismert feltételrendszer. Találkoztam olyan céggel, amelyik például lelkesen támogatja a HO-t, kivéve hétfői és pénteki napokon. Mindkét fél részéről fontos a rendszerszemlélet, tervezés, tudatosság és hatékonyság. El kell felejteni a „ja, holnap home office-ban vagy, akkor úgysem dolgozol” jellegű szervezeten belüli kommunikációt. A home office nem menőség kérdése. Ez egy lehetőség, amire a mai technikai fejlettség mellett sok helyen van már mód. Nem ciki home office-ban dolgozni, használjuk ki ezt a lehetőséget, hiszen húsz-harminc éve esély sem lett volna rá. Mindenkinek saját érdeke, hogy elvégezze a feladatait – különösen a jelenlegi és a várható gazdasági környezetben.

Kapcsolódó írásaink

Egyre több területen hódít a távmunka

ĀFejlett informatikai és telekommunikációs megoldások érhetők el az otthonról végzett munka ellenőrzésére, az időszakos távollét pedig jótékonyan hat a munkavállalókra