Gasztro

Halat enni étteremben?

Mutatjuk, hogyan fogyaszthatjuk az etikett szerint

Sokan szeretnek halat rendelni az éttermekben. Az, hogy hogyan kell helyesen, az etikett szerint fogyasztani, sokakat foglalkoztat.

Halat enni étteremben?
A hal spárgával, grillezett zöldségekkel a legjobb diéta idején is
Fotó: Foodcollection GesmbH / foodcollection / foodcollection via AFP

Szeretne halat rendelni az étteremben, de nem tudja, hogyan kell enni? Nagyon egyszerű. A kis sült halakat kézzel is meg lehet enni. A nagyobb halakat késsel és villával. Óvatosan tegyük félre a szálkákat a tányér szélére. Figyeljünk azért ebben az esetben az esztétikára. Ha zöldségeket, salátát rendeltünk a hal mellé, vigyázzunk, ne keverjük össze a halszálkákat a zöldségekkel.

Ha azonban kerülnénk a szálkás halakat, remek választás lehet a harcsa, kecsege, süllő, lazac, tonhal és az angolna is. A tengeri halak, mint a tonhal, lazac és a hekk, jellemzően szálkamentesek vagy könnyen szálkamentesíthetők irdalással. Bátran fogyasszuk tehát, mert a rendszeres halfogyasztással az egészségünk érdekében is teszünk lépéseket - írta meg a Sports.kz a Fakty.ua-ra hivatkozva.

Kapcsolódó írásaink