Gasztro
Hogyan lehet megkülönböztetni az igazi csokoládét a hamistól?
Tanácsok a szakembertől

A szakértő szerint a gyenge minőségű csokoládét az alacsony kakaótartalma alapján lehet felismerni. A jelenlegi szabályozás szerint a tejcsokoládénak legalább 40% kakaóterméket kell tartalmaznia, amelyből 18% kakaóvaj és 15% zsírmentes kakaópor.
A szakember hangsúlyozta, hogy a minőségi csokoládé nem tartalmazhat genetikailag módosított anyagokat, növényi zsírokat vagy tartósítószereket. Ha a cukor szerepel az összetevők között az első helyen, az olcsó termékre utal – az igazi csokoládéban a kakaó összetevői állnak a lista élén.
A minőség ellenőrzésének egyik legegyszerűbb módja a tábla megolvasztása - írta meg a Gismeteo. Az igazi csokoládé gyorsan és egyenletesen olvad. Ha ez nem történik meg, a termék valószínűleg stabilizátorokat tartalmaz, amelyek lassítják a természetes olvadási folyamatot – magyarázta Khachinyan.