Gasztro
Bolondítsuk meg a reggelinket!
A séf szerint ezt adjuk a tükörtojáshoz, és az íze fantasztikus lesz

A konyhánkban vagy a kertben rejtőző titkos összetevő forradalmasíthatja a rántotta elkészítésének szokásait. Ez a tojásfőzési módszer gyerekjáték, csupán néhány percet vesz igénybe, és nem kell jégfürdő, hámozás vagy más aprólékos lépések.
Mielőtt a tojást olajban megsütnénk, a séf azt javasolja, hogy dobjunk néhány fűszernövényt a serpenyőbe, amelyek közül egy különösen kedvelt.
A Simple Recipes egyik ínyence elárulta, hogy a petrezselyem forró olajba szórása a „kedvenc” módszere a tojás sütésénél, mivel „szuper friss, zöldes ízt ad a tojásnak, és a levelek forró olajba kerülésekor kialakuló ropogós darabkák hihetetlenül finomak”.
Az Express beszámolója szerint kifejtették, hogy ez a trükk „a legjobban puha fűszernövényekkel működik”, mint például a zsálya, a koriander, a bazsalikom, a petrezselyem, a tárkony, a menta vagy a kapor.
Ugyanez a trükk alkalmazható keményebb fűszernövényekkel is, mint a kakukkfű, a rozmaring vagy az oregánó, ha egy egész ágat dobunk az olajba, hogy a tojás ízét átvegye. Ne felejtsük el azonban, hogy a fűszernövényeket tálalás előtt ki kell dobni, mert túl kemények ahhoz, hogy meg lehessen enni őket - javasolja a Mirror.