Gasztro

Három élelmiszer fogyasztásával sokkal fiatalabbnak tűnhetünk

Nincs szükség plasztikai sebészetre, bonyolult kozmetikai eljárásokra és veszélyes gyógyszerek szedésére

Sokan szeretnének fiatalabbnak látszani. Szerencsére ez nagyon is elérhető cél, hiszen nincs szükség plasztikai sebészetre, bonyolult kozmetikai eljárásokra és veszélyes gyógyszerek szedésére – írta a belnovosti.by.

Három élelmiszer fogyasztásával sokkal fiatalabbnak tűnhetünk
Képünk illusztráció
Fotó: foodcollection via AFP/Jean-Christophe Riou/Mood4Food

Elég, ha egyszerűen megváltoztatjuk az étrendünket, hogy olyan élelmiszereket tartalmazzon, amelyek pozitív hatással vannak a bőr állapotára.

Édes paprika

Ez a zöldség rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami javítja az anyagcserét, pozitívan befolyásolja a szív- és érrendszert. Antioxidánstartalma pedig lelassíthatja a ráncok megjelenését.

Keserű csokoládé

Jó hír a csokoládé szerelmeseinek: fogyasztása segít lassítani az öregedési folyamatokat. Ez a flavonoidoknak köszönhető, amelyek javítják a vérkeringést és védik a bőrt. De a cikk írója hangsúlyozza, hogy keserű csokoládéról van szó. Minél magasabb a kakaótartalma és minél kevesebb a cukor, annál jobb.

Áfonya

Ennek a bogyós gyümölcsnek a fogyasztása segít megkötni a szabad gyököket: javul a bőr állapota. A jó hatás a gyümölcs magas C-vitamin-tartalmának is köszönhető.

Kapcsolódó írásaink